Maak kennis met de allereerste catproof zetel: de KÄT van Ikea!

Begin april verscheen er op verschillende sites een artikel over een nieuwe katvriendelijke zetel van Ikea. Het originele artikel de website van Apartment therapy en daarin kon je lezen dat Ikea een nieuwe katvriendelijke én milieuvriendelijke zetel had ontworpen. De zetel zou al sinds januari in Japan te koop zijn en tegen de zomer ook in de Verenigde Staten verkrijgbaar zijn.
Zoals jullie kunnen zien op de foto, ziet de zetel er vrij modern uit, maar bestaan de zijkanten uit stevig krabkarton i.p.v. stof. Ideaal dus voor eigenaars van katten die graag hun klauwen eens in de zetel zetten.


Het idee werd enorm goed ontvangen op sociale media en er kwamen dan ook veel reacties van teleurstelling toen bleek dat het om een 1 april grap ging. Veel mensen riepen op om het idee werkelijkheid te maken zelfs Ikea Washington DC tweette dit:


Het is jammer dat het slechts een grap was, want ik denk wel dat er potentieel in dit idee zit. Hopelijk pikt Ikea dit idee toch op en werken ze het nog wat verder uit. De zijkanten en onderkant van krabkarton lijken op de foto bijvoorbeeld één geheel, terwijl het mij veel interessanter lijkt dat dit aparte delen zouden zijn die je apart kan vervangen. Veel katten hebben nl. hun lievelingsplekje en gaan steeds op dezelfde plaats krabben. Na een tijdje ziet zo’n krabkarton er dan niet echt mooi meer uit in je woonkamer, dus dan zou het wel handig zijn als je dat deel gewoon kan vervangen.

Het artikel heeft mij ook aan het denken gezet. We zouden ook de zetels in onze woonkamer eens moeten vervangen, maar ik ben bang dat het dan de hele tijd ‘opletten’ gaat zijn voor Mylo zijn nageltjes. Niet dat hij echt aan de zetels krabt over eraan hangt, maar wanneer hij erop springt of wanneer hij zich uitrekt, laten zijn nageltjes vaak wel kleine sporen na. Bij deze zetels is dat niet zo erg, maar bij nieuwe zetels valt dat natuurlijk meer op. Maar waarom bestaan er niet meer katvriendelijke zetels?


Daarom mijn vraag aan jullie: Als jullie een zetel voor katten zouden ontwerpen, hoe zou die er dan uit zien? Welke materialen zouden jullie gebruiken? Aarzel niet om een reactie na te laten, ik ben benieuwd!

2 opmerkingen:

  1. Ik vind dit een hele leuke IKEA Hack als je je bank wilt beschermen tegen krabgrage katten: http://www.ikeahackers.net/2012/04/box-o-karlstad.html

    Die vrouw heeft er gewoon een houten frame omheen gebouwd!
    Wij spuiten de randen van de bank in met mispoes, wat naar citroen ruikt en de kat blijft er ver uit de buurt, verder weet hij heel goed dat hij niet op de bank mag en 's nachts houden we de deur van de woonkamer dicht. Behalve wat kleine krabsporen van de eerste weken dat we een nieuwe bank ziet hij er nu nog prima uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor de link! Ik heb hem meteen gepind om de pinterest pagina van deze blog, want dat is inderdaad wel een goed idee :).
      Onze zetel is tot nu toe ook nog redelijk gespaard gebleven, maar je ziet er toch al kleine haakjes in.

      Verwijderen

Google+