Hengelspelletjes nog leuker maken!

Om het spelen met een hengel wat interessanter te maken, hoef je niet veel moeite te doen en al helemaal geen geld uit te geven. Om jullie wat inspiratie te geven, demonstreert Mylo alvast 3 opties voor jullie.

1. Een kartonnen doos.
Als je eens een groter apparaat koopt of gewoon bij het boodschappen doen een kartonnen doos meeneemt die meestal bij de uitgang van de supermarkt liggen, dan kan je de doos gebruiken ter plezier van je kat. Zet de doos (half)open en maak er eventueel een paar kijkgaten/grijpgaten in.
Zwier de hengel in het rond, verstop hem achter of in de doos, zwaai ermee langs de kijkgaten, … Uren spelplezier gegarandeerd!

2. Een grote papieren of stevig plastieken boodschappentas.
Omdat het beter voor het milieu is, hebben de meeste mensen tegenwoordig wel zo’n grote plastieken boodschappentas in huis. Ik had toevallig een grote papieren zak van een kledingwinkel, maar het principe is voor beide hetzelfde.
Net als bij de kartonnen doos kan je de hengel in en rond de tas verstoppen en zal het waarschijnlijk niet lang duren voor je kat nieuwsgierig wordt en volop op zoek gaat naar de hengel. Voordeel van de tas t.o.v. een kartonnen doos is dat ze gemakkelijker meeplooit en beweegt met je kat.
Let natuurlijk wel goed op dat je kat niet blijft vaststeken achter de ‘helpjes’!! Plak deze voor de veiligheid eventueel vast met plakband aan de zijkant van de tas.



3. Een plastieken zak of een plastieken doek.

Plastieken zakjes of doeken maken veel leuke geluidjes, waar Mylo zijn nieuwsgierigheid door gewekt wordt. Even met de zak schudden of met een hengel bovenop of onder de zak bewegen en Mylo komt eraan om de zak met volle overtuiging aan te vallen. Meestal hoef ik dan even niets te doen omdat hij zo opgaat in de geluiden en bewegingen van het plastiek. Enkel als hij stilvalt beweeg ik opnieuw wat met de hengel of de zak.

2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Dankjewel!! En zeggen dat ik dan nog veel van zijn grappige dingen mis omdat ik te laat ben met mijn camera ;)

      Verwijderen

Google+