Deurenfetisjist

Mylo is een ‘specialleke’. Hij heeft een aantal vreemde gewoontes en één daarvan is zijn obsessie voor deuren. Mijn papa noemt hem al lachend een 'deurenfetisjist'.

Als er een deur dicht gaat, is Mylo er als de kippen bij om te zien wat er aan de hand is. Hij is super nieuwsgierig en wil altijd weten wat er ‘achter’ die deur gebeurt. Als de deur echt helemaal gesloten is gaat hij voor de deur zitten en begint hij ernaar te staren alsof hij ervan overtuigd is dat hij op telepathische wijze de deur kan openen.
Mylo aan de keukendeur
Als de deur ook maar een millimeter open staat, gaat hij zo lang prutsen en friemelen tot hij de deur open krijgt. Soms doet hij dat door herhaaldelijk met zijn 3,9 kg tegen de deur te leunen tot die open valt en soms doet hij dat door met zijn pootje en snuitje de spleet steeds groter te maken tot hij erdoor kan.
Mylo en de deur
Het grappige is dat er vaak helemaal niks gebeurt achter die deur. Als je de deur dan voor hem opendoet, dan kijkt hij eens zonder er te willen doorgaan. Maar o wee als je de deur terug dicht doet, want dan wil hij opnieuw weten wat er achter de deur aan de hand is!
Wat kan ik zeggen? Mijn kat is gewoon allergisch aan gesloten deuren ;).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Google+